Confidenţialitate

COTAR, despre plafonarea prețurilor pentru asigurarea RCA: Nu e făcut în favoarea celor peste 7 milioane de plătitori de polițe. E o cacealma | AUDIO

Transportatorii cer Guvernului să respingă proiectul de plafonare a prețurilor pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Plafonarea trebuie făcută în funcție de prețul de referință, nu de tariful practicat de firmele de asigurări în martie 2022, spune la Europa FM Vasile Ștefănescu – Președintele COTAR – Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România.

Președintele COTAR: E o cacealma

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Acest proiect de plafonare în niciun caz nu e făcut în favoarea celor peste 7 milioane de plătitori de polițe RCA, unde ne încadrăm și noi, transportatorii. Raportarea la prețul practicat de fiecare asigurator la 1 martie 2022, din punctul nostru de vedere, este o cacealma. Nu suntem împotriva plafonării, din contră, o dorim, dar la tariful de referință – adică trebuie să te raportezi la ceva. Nu mă lași pe mâna asiguratorului, să-mi dea la ce prețuri? Pentru că vreau să vă spun ceva: nici brokerii nu știu azi care era tariful lor practicat al asiguratorilor în martie 2022”, a explicat Vasile Ștefănescu.

Transportatorii amenință cu proteste dacă proiectul de plafonare nu va fi corectat.

Președintele COTAR: Dacă se va continua cu această plafonare, nu vom mai plăti nicio poliță RCA

În același timp, cer Parlamentului să-l demită pe Cristian Roșu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, pe care-l consideră responsabil pentru falimentul Euroins.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Până la urmă, este un proiect făcut de acest domn Roșu Cristian și ar trebui Parlamentul care l-a susținut până acum să-l demită și să pună, într-adevăr, un om competent. Dacă se va continua cu această plafonare, fără un tarif de referință să ne raportăm – și vom plăti mai mult – vom începe protestele. Noi, transportatorii, nu vom mai plăti nicio poliță RCA. Poate să vină să ne ridice taloanele din garaje pentru că nu avem bani să mai plătim această aberație, luxul și opulența asiguratorilor… sub nicio formă”, a mai spus președintele COTAR.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă susţine înființarea unei companii de stat care să vândă asigurări auto | AUDIO