Confidenţialitate

Premierul Nicolae Ciucă susţine înființarea unei companii de stat care să vândă asigurări auto | AUDIO

Reacția vine după ce ministrul Finanțelor a spus că acest lucru se va face prin CEC Bank. O companie de stat ar putea fi gata de funcționare cel mai devreme în 3 luni, a spus, astăzi, șeful Guvernului. Autoritățile așteaptă un răspuns de la conducerea CEC Bank în 30 de zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

CEC Bank ar putea intra pe piaţa asigurărilor, fie prin înfiinţarea unei companii noi, fie prin preluarea unei companii existente pe piaţă, afirmă premierul.

Înființarea acestei companii de stat – care să emită și polițe RCA – ar urma să calmeze piața asigurărilor și ar putea aduce chiar prețuri mai mici pentru români.

Discuțiile cu reprezentanții CEC Bank pe această temă se poartă de mai multe luni

Ministerul Finanțelor a cerut băncii de stat să se autorizeze ca asigurator la autoritatea de reglementare în domeniu, anunța recent ministrul Adrian Caciu:

„Are o lună de zile să-și depună documentele de autorizare la ASF. În momentul în care începe procedura de autorizare, ASF-ul va da tot concursul ca autorizațiile să vină rapid și să intre cât mai rapid în piață”, a spus Adrian Câciu.

Întrebat dacă România poate fi supusă unei proceduri de infringement dacă intervine pe piața liberă, Adrian Câciu a răspuns că „este important ca românii să fie protejați”.

Înființată în 1864 și deținută de stat, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională: peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Proiectul de plafonare a prețurilor RCA a fost publicat | AUDIO