Confidenţialitate

Cosmin Contra, validat ca selecționer în Comitetul Executiv FRF

Este oficial – Cosmin Contra preia echipa națională de fotbal după plecarea lui Christoph Daum. Numirea antrenorului de 41 de ani în funcția de selecționer a fost validată astăzi de Comitetul Executiv al federației române de fotbal.

La ședință au participat 12 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. S-a aprobat și rezilierea contractului cu Daum, ambele decizii fiind luate cu unanimitate de voturi.

Contra îl înlocuiește pe Christoph Daum după ce Comisia Tehnică din cadrul FRF a votat pentru încetarea colaborării cu tehnicianul german, înaintea ultimelor două meciuri din campania ratată pentru Mondialul de anul viitor, cu Kazahstan și Danemarca.

Daum era selecționerul României din iulie 2016. Sub comanda lui, echipa națională a disputat zece partide și a înregistrat trei victorii, trei remize și patru înfrîngeri.

Contra va fi prezentat oficial într-o conferință de presă programată vineri la ora 19.00. Fostul tehnician al lui Dinamo le-a mai pregătit pe FC Timișoara, Petrolul Ploiești, Getafe sau Guangzhou R&F și are un singur trofeu obținut ca antrenor, Cupa României, alături de formația prahoveană în 2013.