Confidenţialitate

Cosmin Contra este noul selecţioner al României

Fostul fundaş al echipei naţionale de fotbal – Cosmin Contra este noul selecţioner al tricolorilor.

Anunţul a fost făcut de FRF pe site-ul oficial: “Federaţia Română de Fotbal a ajuns la o înţelegere de principiu cu domnul Cosmin Contra în privinţa preluării postului de selecţioner al Naţionalei României. În data de 14 septembrie 2017, preşedintele Răzvan Burleanu a fost mandatat prin decizia Comitetului de Urgenţă să negocieze cu anumiţi antrenori ocuparea funcţiei de selecţioner. Comisia Tehnică a recomandat mai multe nume de candidaţi, iar preşedintele FRF şi-a însuşit aceste propuneri.

Numirea în funcţie a unui nou selecţioner şi detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv şi supuse aprobării acestuia”, scrie pe site-ul federaţiei.

În vârstă de 41 de ani, Cosmin Contra le-a mai antrenat pe Poli Timişoara, Alcorcon, Petrolul Ploieşti, Fuenlabrada, Getafe şi Guangzhou R&F. La Dinamo a ajuns în iarnă, după plecarea lui Ioan Andone. Are în palmares o Cupă a Românie cu Petrolul şi o Cupă a Ligii cu Dinamo.

Cel mai probabil, el nu va mai continua la formaţia alb-roşie. Joi va fi Comitetul Executiv al FRF, care va valida demiterea germanului Christoph Daum şi numirea lui Cosmin Contra.

Noul selecţioner va debuta la naţională la 5 octombrie, la Ploieşti contra Kazahstanului, iar la 8 octombrie va avea loc meciul cu Danemarca, ultimul din campania ratată de calificare la Cupa Mondială de anul viitor.