Confidenţialitate

Corpul de Control, trimis la AFM de ministrul Mediului după ce mai multe persoane au reclamat o scurgere de informații privind beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice | AUDIO

Ministrul Mediului a trimis Corpul de Control la Administrația Fondului pentru Mediu, după ce mai multe persoane au reclamat o scurgere de informații privind beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice. Deși datele lor sunt secrete, cei înscriși în program au fost sunați de reprezentanții a diverse firme care le ofereau panouri solare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administrația Fondului pentru Mediu va publica mâine lista instalatorilor acreditați în programul Casa Verde Fotovoltaice. Totuși anumite firme au început deja să-și prezinte ofertele celor înscriși în program.

Un brașovean a povestit pentru Hotnews că fost sunat recent de o firmă de instalații din Voluntari, județul Ilfov și a fost susprins că reprezentantul firmei avea datele lui de contact.

Întrebat de unde are aceste date, reprezentantul firmei a spus că de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a trimis acum Corpul de Control la AFM, în condițiile în care au mai fost și alte sesizări de acest fel, scriu jurnaliștii de la Hotnews.

Procedurile prevăd că în niciun moment instalatorii de panouri fotovoltaice nu au acces la lista beneficiarilor.

După ce AFM publică lista instalatorilor acreditați, beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice selectează una dintre aceste firme.

Iar firma va primi acces doar la datele acelui beneficiar și nu la întreaga listă, pentru a-i verifica documentele depuse la dosar.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: PE a adoptat „Legea pentru restaurarea naturii”: Noi măsuri pentru protecția naturii vor intra în vigoare până în 2030 | AUDIO