Confidenţialitate

Coronavirus în România: 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, 19 ianuarie, bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 din ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  58 decese, dintre care 2 anterioare, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În data de 19 ianuarie 2022, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.671 paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, dintre care, 407 în București.

La nivelul întregii țări sunt ocupate 530 paturi ATI COVID-19.

Ieri, 18 ianuarie, au fost înregistrate 16.760 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 70 decese, dintre care 5 anterioare.

Medicul Ionuț Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a anunțat marți seară ceea ce suspectează a fi primul deces din România al unei persoane infectate cu varianta Omicron.

Se așteaptă rezultatele testelor suplimentare de laborator.

În vârstă de 75 de ani, femeia nu era vaccinată și suferea de alte afecțiuni. Pacienta a fost internată în urmă cu 10 zile și starea sa s-a înrăutățit.

Dr. Florin Roșu, directorul spitalului, spune că pacienta suferea de mai multe boli precum diabet zaharat, obezitate și atrofie cerebrală.

În cazul în care secvențierea de la Institutul Cantacuzino confirmă diagnosticul de la Iași, aceasta ar fi prima persoană din țară infectată cu tulpina Omicron care moare.

Citește și: China: Corespondența din străinătate care sosește în țară va fi dezinfectată pentru prevenirea răspândirii variantei Omicron | AUDIO