Confidenţialitate

China: Corespondența din străinătate care sosește în țară va fi dezinfectată pentru prevenirea răspândirii variantei Omicron | AUDIO

Toată corespondența din străinătate care sosește în China va fi dezinfectată. Așa au stabilit autoritățile sanitare, pentru a preveni răspândirea variantei Omicron. Cum Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing vor începe la 4 februarie, China se teme că politica sa „Zero Covid” va fi subminată de o serie de focare restrânse.

Poşta chineză a decis dezinfectarea corespondenţei sosite din străinătate, scrisori și colete, cât vor permite condițiile tehnice. Angajaţii care intră în contact cu aceste obiecte și abia au început schema de vaccinare sunt îndemnați să primească și doza II sau III.

Populația este rugată să reducă numărul de comezi din țări cu un grad ridicat de infectare. În weekend, a fost confirmat primul caz de Omicron din China în cazul unei persoane care primise o scrisoare din Canada pe care au fost depistate urme ale acestui virus.

Agenția de presă France Presse notează că, în condiţiile în care originea coronavirusului nu a fost încă determinată, China încearcă să acrediteze ideea că acesta ar fi fost introdus în ţară din străinatate, în special prin alimente congelate – posibilitate respinsă de Organizația Mondială a Sănătății.

China se confruntă cu focare restrânse de câteva săptămâni dar numărul de cazuri noi nu mai trece de 200 pe zi.

Sursa foto: Unsplash / Mediamodifier

Citește și: Peste 3.000 de medici de familie au semnat contracte pentru centrele ambulatorii Covid, anunță ministrul Sănătății | AUDIO

Autor: Iorgu Ianuși

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.