Coronavirus: 52 de persoane în carantină și peste 8.000 monitorizate la domiciliu

Un număr de 52 de persoane sunt în carantină și peste 8.000 sunt monitorizate acasă, din cauza coronavirusului, anunță, luni, autoritățile dinRomânia.

Două persoane sunt internate în continuare la Cluj-Napoca și TImișoara, dar nu mai au febră, iar tânărul din Gorj a fost declarat vindecat.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 (coronavirus) sunt internate, în continuare, la Cluj-Napoca și Timișoara, cu stare bună de sănătate, fără febră.

În România, până în prezent, trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană, tânărul din Gorj, a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

„În centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca au fost analizate și alte probe de la persoane care s-au întors din țările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieșit negative. În continuare, la nivel național sunt în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8 167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află”, anunță GCS.

Potrivit comunicatului, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit, duminică, 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgență 112 au fost primite 80 apeluri.

GCS precizează că atât numărul apelurilor la TelVerde, cât și numărul apelurilor la 112 au scăzut față de zilele trecute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS