Confidenţialitate

Copiii din România au creat ”Water Song”, de Ziua Mondială a Apei | VIDEO

De Ziua Mondială a Apei, copiii din România lansează primul proiect sonor participativ dedicat apei, iar duminică, la Misiunea Verde, puteți asculta în avanpremieră un fragment din „Water Song” (Cântecul Apei) .

„Water Song” (Cântecul Apei) reprezintă o creație muzicală originală și colectivă, realizată în premieră națională cu participarea copiilor din comunitatea de 60.000 de membri ai Programului Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare prin muzică din România, derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

„Water Song” va fi lansat luni, pe 22 martie, sub forma unui videoclip care va conține înregistrări trimise de copii cu sunete ale apei din natură, ale cursurilor de apă care le sunt dragi, reprezentative pentru zona din care provin.

Aceste înregistrări vor fi mixate cu voci ale corurilor din program, precum și cu intervenții sonore ale ansamblului de percuție Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de muzicienii Zoli Toth și Bogdan Pop. Cântecul are drept laitmotiv „Paparuda”, simbolul unei vechi divinități a ploii în mitologia populară, invocată în vremuri de secetă.

„Water Song” este prezentat în cadrul campaniei internaționale desfășurate prin programul Națiunilor Unite – UN WATER 22 March WORLD WATER DAY 2021, sub sloganul „Prețuiește apa”.

ILUSTRAȚIE: Aaron Burden / Unsplash