Confidenţialitate

Controversata ordonanță 13 aduce renovarea a 27 de penitenciare. Deși, campania #cinsteNUhotie ar fi putut renova pe toate cele 44 – VIDEO

OUG 13/2017 a scos sute de mii de oameni în orașele României, dar și în diaspora. În timp ce unii își strigau nemulțmirile în stradă și sperau ca vocile lor unite să conducă la abrogarea ordonanței, un producător local  a avut o abordare diferită, cu ajutorul unei echipe creative din agenția Rusu+Borțun Brand Growers.

”Inițiativa este simplă – dacă Guvernul va abroga OUG din proprie inițiativă înainte de termenul limită de pe 11 februarie, Patru Mâini este dispus să ofere materialele necesare din propriul portofoliu (adezivi, chituri, gleturi, tinci, mortare, șape, tencuieli și grunduri) pentru renovarea penitenciarelor existente la ora actuală în România, 44 la număr (în funcție de necesarul fiecărui spațiu) sau pentru construcția de noi penitenciare.
Pentru a pune presiune pe Guvern, cu fiecare zi care se scurge până la termenul limită până la intrarea în vigoare a Ordonanței, Patru Mâini va renova un număr proporțional mai mic din totalul penitenciarelor, astfel – în ziua 3 a perioadei de grație, numărul total de penitenciare care pot beneficia de ofertă este de 44, în ziua 4, de 38 ș.a.m.d până la 6 penitenciare dacă OUG este anulată pe maximum 10 februarie”.

După ce am scris pe europafm.ro despre proiectul Patru Mâini și am vorbit despre el la Europa FM, am vrut să vedem dacă după abrogara OUG13/2017 se vor renova penitenciarele, 27 rămase conform numărătorii de pe siteul patrumaini.ro, în momentul emiterii OUG14/2017, prin care se abroga precedenta ordonanță a Guvernului.

Nu ar fi prima inițiativă de acest gen a firmei românești, cum Patru Mâini desfășoară deja de 4 ani o campanie susținută de renovare a spațiilor destinate copiilor din întreaga țară (aproximativ 100 de grădinițe, școli, spitale până în acest moment), în cadrul căreia oricine cumpără un produs al companiei contribuie automat la renovarea unui astfel de spațiu din propria comunitate.

Cum s-a născut campania #cinsteNUhotie, reacțiile autorităților dar și pașii următori ai producătorului român Patru Mâini și ai agenției Rusu+Borțun pentru renovarea penitenciarelor, într-un interviu în exclusiviate acordat în emisiunea O dimineață de milioane de Cătălin Rusu,Managing Partner & Creative Director la Rusu+Borțun Brand Growers și Rusu+Borțun Cyber Growers

Campania este semnată de Mihaela Neatu, Anca Uscătescu, Adriana Lungu, Alina Buzatu, Mircea Crăciun, Mădălina Pop, Laurențiu Năstase, Ovidiu Hodorogea, Bogdan Pop, Miruna Potop și Cătălin Rusu, de la agenția Rusu+Borțun Brand Growers,  iar din partea  Patru Mâini și-au adus contribuția Claudia Russu și Augustin Russu.