Confidenţialitate

Control al Ministerului Sănătății la Spitalul de Arși pentru a se stabili dacă secția ATI a fost dezinfectată

Ministerul Sănătății a trimis o echipă de control la Spitalul de Arși din București pentru a verifica dacă secția de Terapie Intensivă, renovată în ultimele luni, a fost decontaminată sau muncitorii au făcut dezinfecția pereților.

 

Ministrul Florin Bodog vrea să afle dacă se confirmă informațiile publicate de Gazeta Sporturilor, potrivit cărora renovarea Secţiei ATI a fost făcută fără decontaminarea sau dezinfecţia pereţilor.

Mai exact, ancheta GSP arată că pereții secției de Terapie Intensivă nu au fost dezinfectanți înainte de a fi acoperiți cu rigips. Cu alte cuvinte, bacteriile care provoacă infecții intraspitalicești au rămas acolo.

Primăria Sectorului 1, cea care a coordonat lucrările, afirmă că toate lucrările de la Spitalul de Arși au fost făcute la cererea şi cu avizul autorităţilor medicale.

“Secția ATI de la Spitalul de Arsuri a fost închisă în urma unui control al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, iar redeschiderea acesteia se va face numai după primirea avizului de conformitate dat de aceeași instituție. Deși responsabilitatea repunerii în funcțiune a Secției ATI de la Spitalul de Arsuri revenea în exclusivitate Ministerului Sănătății, Primăria Sectorului 1 s-a angajat să preia și să finanțeze lucrările, dar numai în condițiile în care acestea erau făcute la cererea și cu avizul autoritățile medicale competente”, se arată într-un comunicat de presă.

Primăria mai susține că a primit de la DSP o listă cu lucrările care ar trebui executate la secția ATI.

 

 

 

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși din București a fost închisă anul trecut, pentru a fi renovată.

Totul după ce un pacient a fost filmat având viermi pe rană. Rezultatele analizelor făcute atunci au indicat prezența mai multor ciuperci și bacterii rezistente la antibiotice.  Unele dintre ele s-au regăsit și în 13 dosare medicale ale pacienților de la Colectiv, care au fost internați la Spitalul de Arși și au murit.