Controale la Jandarmerie cerute de ministrul de Interne

După ce Gabriela Firea a acuzat Jandarmeria că nu și-a făcut datoria la incidentele din Piața Victoriei, ministrul de Interne Carmen Dan a dispus controale la această instituție.

 

Într-un comunicat,  Ministerul de Interne  arată că reprezentanți ai conducerii Ministerului au avut o întâlnire de lucru cu cei ai Primăriei Capitalei cu privire la imposibilitatea desfășurării activităților de organizare a unui eveniment public autorizat, în Piața Victoriei.

În urma analizării incidentelor, Ministerul a ajuns la concluzia că o autoritate publică, respectiv Primăria Capitalei, a fost impiedicată să desfășoare o activitate autorizată, mai multe persoane au intervenit asupra unor bunuri care nu le aparțineau riscând deteriorarea acestora, iar o persoană a suferit vătămări corporale.

În consecință, ministrul Carmen Dan a cerut să se verifice modul în care structurile subordonate Ministerului de Interne și-au îndeplinit atribuțiile legale în momentul în care protestatarii au început demontarea schelelor Târgului de Crăciun.

Ministrul Carmen Dan o asigură pe Gabriela Firea de sprijinul Ministerului de Interne.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS