Confidenţialitate

Continuarea „Trainspotting”: Regizorul Danny Boyle confirmă că filmul este următorul său proiect

Filmul „Trainspotting” al lui Danny Boyle va avea parte de o continuare, a anunțat regizorul britanic, care a confirmat că acesta va fi următorul său proiect.

Într-un interviu pentru publicația Deadline, Danny Boyle a sugerat că următorul său proiect va fi mult așteptata continuare a hitului cinematografic „Trainspotting”, lansat în 1996, o comedie sumbră despre viețile unor dependenți de heroină din Edinburgh. Potrivit regizorului, „toți cei patru actori principali vor să revină” în partea a doua și că e doar o chestiune de sincronizare a programelor lor.

În filmul din anii ’90 au jucat Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller și Robert Carlyle, precum și Kevin McKidd (al cărui personaj, Tommy, moare pe parcurs) și Kelly MacDonald.

Bazat pe romanul din 1993 cu același nume scris de Irvine Welsh, „Trainspotting” a fost lăudat intens de critici după lansare și apreciat drept unul dintre cele mai importante filme britanice din toate timpurile.

Celebrul monolog „Alege viața/ Choose life”, în care personajul Renton, interpretat de McGregor, compară corvoada traiului zilnic convențional cu viața unui dependent de heroină, a atins un fel de statut cult, devenind unul dintre cele mai cunoscute discursuri din filme din toate timpurile.

Intitulat pentru moment „Trainspotting 2”, noul film are scenariul scris de John Hodges (de asemenea autorul scenariul primului film), și bazat pe cartea „Porno” din 2002 a lui Welsh, o continuare cu acțiunea desfășurată 10 ani după evenimentele din „Trainspotting”.

 

Cel mai recent film al lui Danny Boyle, „Steve Jobs” (o biografie ficționalizată a fondatorului Apple), a avut premiera sâmbătă la Festivalul de Film Telluride din Colorado, și a primit cronici pozitive.