Confidenţialitate

Consumul de legume, încurajat în Australia

Australienii au adoptat VegEze, o aplicaţie care îşi doreşte să îi facă pe oameni să adauge mai multe legume în dieta lor zilnică.

VegEze îi provoacă pe utilizatori să consume trei legume diferite la masa de seară în fiecare zi, timp de 21 de zile.

De asemenea, aplicația oferă atenţionări şi recompense cu privire la cantitatea de legume consumată.

Ea a fost lansată luni şi dezvoltată de Organizația pentru Cercetare Științifică și Industrială din Commonwealth pentru a analiza alimentaţia din Australia.

Începând din luna mai 2015, oamenii de știință de la cel mai înalt nivel de cercetare științifică din țară au studiat obiceiurile nutriționale a peste 191.000 de adulți în cadrul studiului “Healthy Diet Score”.

Manny Noakes, om de știință și cercetător superior în cadrul CSIRO a declarat că este nevoie de o nouă abordare pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a poporului şi a rezolva problemele de obezitate.

O cercetare aprofundată efectuată pe 1.068 de adulți a demonstrat că unii australieni ignoră acest lucru din cauza lipsei de conștientizare, de timp sau a încrederii scăzute.

Pentru a depăși aceste bariere, aplicația VegEze cuprinde și un ghid vizual pentru îmbunătățirea porțiilor, a rețetelor și a informațiilor nutriționale.