Confidenţialitate

Construirea celor 4 corvete pentru Forțele Navale, amânată din nou. De peste 6 ani, Armata este pusă să aștepte | AUDIO

Încă o amânare pentru semnarea contractului de construire a celor 4 corvete pentru Forțele Navale, categoria de forțe cel mai slab dotată.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat marți, la baza Mihail Kogălniceanu, că francezii de la NAVAL Group în asociere cu Șantierul Naval Constanța au primit o nouă păsuire, până la finalul lunii aprilie, pentru a decide dacă vor semna sau nu contractul cu partea română.

Vă reamintim, de peste 6 ani, Armata nu reușește să semneze contractul pentru achiziția a patru corvete noi şi modernizarea celor două fregate din dotarea Forțelor Navale.

Contractul are o valoare de 1,2 miliarde de euro. Vasile Dîncu:

„Așteptăm răspunsul din partea asocierii dintre NAVAL Group și Șantierul Naval Constanța, sunt încă câteva lucruri minime de negociat în interiorul acestei asocieri și evident în relația cu Romtehnica. Romtehnica nu blochează în niciun fel nicio negociere, Romtehnica face decât un singur lucru, nu poate să nu respecte legea și obligațiile pe care cei doi parteneri din asociație și le-au luat. Probabil că finalul lunii aprilie este momentul în care vom putea să luăm o decizie finală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În contextual în care Rusia a impus o blocadă maritimă pentru Ucraina în Marea Neagră, ministrul Apărării admite că în acest moment acțiunile Federației amenință interesele României:

„Ultimele dezvoltări militare în Marea Neagră au demostrat că, atacând Insula Șerpilor, Rusia se află la 22 de mile de granița României, deci este o amenințare directă la interesele de securitate ale României.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei merg la Kiev în semn de solidaritate pentru Ucraina | AUDIO