Confidenţialitate

Constanța: Șine de cale ferată vechi de peste 100 de ani, scoase din uz și duse la fier vechi prin proiectul de reparații a infrastructurii | AUDIO

Kilometri de șine de cale ferată din portul Constanța, vechi de peste 100 de ani, au fost scoase din uz și vor ajunge la fier vechi. Construite pe vremea lui Anghel Saligny, ele nu mai corespund actualelor standarde, fiind înlocuite de ministerul Transporturilor prin proiectul de reparații a infrastructurii feroviare din port.

În portul Constanța au început, de anul trecut, urmând a se finaliza în luna septembrie a acestui an, lucrări ample de reparare și întreținere a infrastructurii feroviare.

Ministerul Trasporturilor va înlocui astfel 45 de kilometri de cale ferată.

CFR Infrastructură Constanța informează că în timpul lucrărilor au fost scoase din uz și primele șine de cale ferată vechi de peste un secol.

Sunt șine de producție românească, de la Uzina Reșița, dar și austriece, construite la începutul anilor 1900. Pentru că sunt vechi și numai corespund standardelor au fost dezafectate.

Este vorba de șine de cale ferată din anii 1913, 1915 dar și din 1939.

Șinele de la începutul anului 1900 se aflau pe liniile ce asigurau legătura către silozurile de cereale, care au fost construite de inginerul Anghel Saligny în anul 1909.

Alte linii vechi sunt la Gara Maritimă din Portul Constanța, inaugurată în 1934.

Și Tunelul Palas sau Carol I, cum se numea inițial, proiectat în anul 1902 de către Anghel Saligny, a avut șine de cale ferată construite la începutul anilor 1900.

Câteva bucăți din șinele istorice vor fi duse la muzeu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: CFR Infrastructura Constanța

Citește și: 1.200 de pistoale, găsite într-un camion condus de un cetățean ucrainean care intra în țară venind dinspre Bulgaria | VIDEO