Confidenţialitate

1.200 de pistoale, găsite într-un camion condus de un cetățean ucrainean care intra în țară venind dinspre Bulgaria | VIDEO

Captură impresionantă de arme, posibil letale, făcută de Garda de Coastă la punctul de trecere frontieră de la Negru Vodă. 1.200 de pistoale au fost găsite într-un camion condus de un cetățean ucrainean care intra în țară venind dinspre Bulgaria. Armele vor fi trimise spre expertizare.

La Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat, joi, pentru a intra în țară, dinspre Bulgaria, un cetăţean ucrainean, de 54 de ani. Conducea un camion cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina.

Polițiștii de frontieră spun că bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o companie din Ucraina.

Pentru că exista suspiciunea că cele 1.200 pistoale fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au însoțit ansamblul rutier în Portul Constanța.

Apoi, împreună cu vameșii Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud, au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport pentru a face controlul amănunţit al camionului.

În urma verificărilor, au fost descoperite 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm.

Armele au fost ridicate în vederea expertizării, urmând să se stabilească și de unde provin pistoalele.

Poliţiştii de frontieră, coordonați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, efectuează cercetări pentru infracțiunea de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto, video: Garda de Coastă

Citește și: Un anarhist american urmărit internaţional a fost prins la Bucureşti