Confidenţialitate

Constanța: Profesoară reclamată de mai mulți părinți după ce a tăiat unghiile elevelor sale. Una dintre fete a fost rănită | VIDEO

O profesoară din Constanța a fost reclamată de mai mulți părinți că a tăiat unghiile elevelor sale în timpul orelor de practică, una dintre fete fiind chiar rănită. În urma probelor prezentate de reclamanți, conducerea școlii a renunțat la colaborarea cu profesoara.

S-a întâmplat la începutul acestei săptămâni în timp ce elevele clasei a X-a de la Liceul Comercial din Constanța erau în practică la un magazin alimentar din incinta unui centru comercial.

Regulile care se impun în cazul elevilor care învață în școlile cu profil comercial și care operează produse alimentare sunt stricte. Între acestea și o lungime adecvată a unghiilor, chiar dacă poartă mănuși de protecție.

Profesoara le-ar fi atenționat pe unele eleve că au unghiile prea lungi și le-a spus că pot pleca acasă, urmând să recupereze orele în weekend.

Fetele au vrut să rezolve problema pe loc și au încercat să își taie singure unghiile, dar nu toate au reușit. Ar fi intervenit, atunci, profesoara, care s-ar fi folosit de o foarfece mai mare, fapt ce a dus la rănirea unei eleve.

Cazul a fost adus la cunoștința conducerii școlii și a ISJ de către părinți.

Inspectorul general școlar Sorin Mihai a declarat pentru Europa FM că rolul profesoarei nu consta în efectuarea unei asemenea intervenții.

Ea era angajat cu ora la Liceul Comercial. I s-a spus că se renunță la colaborarea, iar de marți nu s-a mai prezentat la ore.

Autor: Ghiulfer Predescu

Sursa foto/video: Imagini amator

Citește și: Primarul din Beleți-Negrești, dispărut după incendiul de la primărie, a fost găsit în apele Jiului cu hipotermie și îmbrăcat sumar | AUDIO