Confidenţialitate

Constanța: Minorul de 15 ani care a incendiat un bloc ce a dus la distrugerea a 100 de apartamente, condamnat la închisoare | AUDIO

Minorul de 15 ani, din Constanța, judecat pentru incendierea unui bloc, distrugerea a 100 de apartamente și 37 de autoturisme, a fost condamnat la închisoare. El va fi încarcerat într-un centru de detenție pentru o perioadă de 3 ani și patru luni. Decizia Curții de Apel Constanța este defintivă.

Soluția dată de Curtea de Apel Constanța în cazul minorului judecat pentru distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare menține decizia Judecătoriei Constanța, care la 1 noiembrie anul trecut l-a condamnat la trei ani și patru luni de închisoare.

Băiatul de 15 ani a fost judecat în stare de arest preventiv pentru că, deși primise arest la domiciliu, el a evadat de trei ori de acasă.

Acum, spune instanța, în cazul lui s-a luat măsura educativă de privare de libertate a internării într-un centru de detenție.

Andrei era un copil problemă

Locuia doar cu mama lui și nu mergea la școală.

În noaptea de 16 decembrie 2021, împreună cu un amic de 13 ani, au dat foc mai multor recipiente cu substanțe inflamabile, găsite în parcarea subterană a blocului.

Au fost explozii urmate de un incendiu care s-a propagat rapid.

97 de apartamente și 37 de mașini ale locatarilor au fost distruse în total, fiind afectate toate cele 150 de apartamente din bloc.

Cei  250 de locatari au reușit cu greu să repare blocul, cu împrumuturi, cu ajutorul autoritățile locale și al constănțenilor, care au donat bani în contul asociației de proprietari.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Protest al profesorilor, la Constanța. Sindicaliști din toată țara amenință cu greva generală dacă guvernarea continuă să ignore problemele din educație | AUDIO