Confidenţialitate

Constanța: Militarul deposedat de arma din dotare urmărea pe telefon o slujbă religioasă. Bărbatul își tot schimbă declarațiile | AUDIO

La Constanța, continuă căutările bărbatului care a furat un pistol mitralieră și muniția aferentă de la un militar aflat în serviciu de pază la o unitate a Forțelor Navale. În același timp, militarul care a fost deposedat de armă este audiat de anchetatori. Investigația se anunță greoaie având în vedere că militarul își tot schimbă declarațiile.

Forțele Navale au trimis, de dimineață, mai mulți scafandri pentru a căuta pistolul mitralieră în apele Canalului Poarta Albă Midia Năvodari.

Anchetatorii iau în calcul și această variantă, neștiind pentru moment dacă arma a fost aruncată de agresor sau chiar de către militar.

Deocamdată, santinela este cercetată de Parchetul Militar pentru încălcare de consemn. Și asta pentru că militarul aflat în pază, în momentul atacului ar fi urmărit pe telefonul mobil o slujbă religioasă. Ori el nu avea voie cu telefon în serviciu.

Inițial a spus că nu avea telefonul mobil, pe care imediat după incident îl pasase unui coleg. Apoi a recunoscut, dar a venit cu alte declarații contradictorii. Ba că în momentul atacului era în cabina de pază, ba că era afară, în timpul rondului.

Despre agresor, nu se știe dacă era civil sau militar. Dar suspiciunile inclină către partea militară.

Anchetatorii susțin că deocamdată nu există indicii că militarul era înțeles cu agresorul, dar spun că se gândesc serios și la această ipoteză.

S-au luat mai multe probe din unitate, iar anchetatorii așteaptă rezultate palpabile, spun ei. Militarul deposedat de armă și muniție nu este reținut. Audierea lui continuă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu

Citește și: Constanța: Alertă după ce un individ a deposedat un miliar de mitralieră și muniție