Confidenţialitate

Constanța: Alertă după ce un individ a deposedat un miliar de mitralieră și muniție

Județul Constanța a fost impânzit de forțe de ordine. Unitățile militare de pe litoral, inclusiv sediul Poliției Constanța, au fost puse sub pază.

Iar numarul jandarmilor care păzesc Consulatul General al Rusiei la Constanța a fost dublat – transmite corespondentul Europa FM la Constanța, Feri Predescu.

Polițiști, jandarmi și alte forțe de ordine s-au mobilizat pentru căutarea unui individ care a furat, prin violență, un pistol mitralieră și muniție de la un militar aflat în postul de pază.

Parchetul Militar și Poliția Constanța au început imediat ancheta la unitatea din Mamaia Sat a avut loc incidentul.

S-a întâmplat sâmbătă seara în jurul orei 20,15 la Centrul 110 Comunicații și Informatică al Forțelor Navale.

Militarul, care executa serviciul de pază al unității, pe latura dinspre Canalul Dunărea Marea Neagră, a fost atacat prin surprindere de un bărbat care sărise gardul chiar in apropierea lui. Individul, care avea față acoperită cu o cagulă, l-a amenințat pe militar cu un cuțit.

Acesta l-a somat verbal, s-a ajuns la luptă corp la corp, dar agresorul s-a folosit de cuțit și l-a rănit la mână. Apoi i-a smuls pistolul mitralieră încărcat cu 30 de cartușe, a sărit gardul și a dispărut în noapte. Militarul agresat și-a anunțat imediat superiorii.

La scurt timp, conform purtătorului de cuvânt al MApN Constantin Spânu, au inceput investigațiile:

„Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului.

De asemenea, la nivelul tuturor unităților militare conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază”.

Militarul, in varsta de 36 de ani, a primit ingrijiri medicale chiar in unitate, fiind in afara pericolului. A fost, de altfel, primul care a răspuns intrebărilor puse de anchetatori. Surse din anchetă spun că miliitarul nu a fost deposedat și de incărcătorul de rezervă, plin cu 30 de cartuse, calibrul 7,62, pe care îl avea la centură.

„Imediat după sesizare, s-au demarat activități specifice, printre care instituirea de filtre de control, în trafic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Județul Constanța a fost impânzit de forțe de ordine. Unitățile militare de pe litoral, inclusiv sediul Poliției Constanța, au fost puse sub pază. Iar numarul jandarmilor care păzesc Consulatul General al Rusiei la Constanța a fost dublat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.