Confidenţialitate

Constanța: Localitate marcată cu roșu pe harta îmbolnăvirilor COVID-19, dar cu șapte biserici deschide | AUDIO

Comuna Cuza Vodă este singura localitate din județul Constanța marcată cu roșu pe harta îmbolnăvirilor COVID-19.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să închidă localurilor cu spații închise din comună. Rămân însă deschise cele șapte biserici.

În comuna Cuza Vodă, rata incidenței cazurilor de infectare este de 3,5 la mia de locuitori, cu mult peste pragul de 1,5.

De aceea, în urma analizei efectuată de către DSP din Constanța, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat închiderea activității comercianților din comună care vând produse alimentare și băuturi, în interiorul clădirilor. A decis și închiderea sălilor cu jocuri de noroc. În Cuza Vodă funcționează un singur bar care are și incintă.

Comuna, cu peste 3500 de locuitori, are șapte biserici de diferite culte religioase. Deși în aceste lăcașe de cult se creează, aproape zilnic, mari aglomerări, autoritățile nu pot lua nicio decizie în privința lor.

Prefectul de Constanța, George Niculescu, ne-a declarat că a închis toate unitățile cuprinse în ultima Hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Bisericile lipsesc din actul normativ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ghiulfer Predescu