Confidenţialitate

Constanța: Garda de Mediu a făcut o sesizare penală pentru îngroparea deșeurilor în lacul Terchirghiol. Mormane de gunoaie au fost aruncate în zonă | AUDIO

Sesizare penală înaintată de comisarii Gărzii de Mediu Constanța pentru îngroparea deșeurilor în lacul Terchirghiol. Poliția va începe cercetările pentru identificarea și sancționarea celor care au aruncat cantități uriașe de gunoi în Balta Tuzla din aria protejată a Lacului Techirghiol. Astfel de fapte penale se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au făcut, în urma unei sesizări, un amplu control în zona Bălții Tuzla, împreună cu inspectori ai Apelor Române Dobrogea Litoral și reprezentanți ai Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate.

Atât pe mal cât și în apa bălții, au fost descoperite cantități impresionante de moloz, amestecat cu pământ, resturi din constructii și demolari, alături de mormane uriașe de deșeuri reciclabile.

Balta Tuzla face parte din aria protejată Lacul Techirghiol.

Potrivit comisarilor de la Garda de Mediu, pe suprafețe mari, malul bălții și-a pierdut aspectul natural. Deșeurile abandonate erau acoperite cu pământ și împinse spre apă.

Normele de mediu spun că eliminarea deșeurilolr în afara spațiilor autorizate este interzisă. La fel și îngroparea lor.

Sunt strict interzise și activitățile care pot genera poluarea ariilor naturale protejate.

Pentru identificarea făptașilor, Garda de Mediu Constanța a făcut sesizare penală la poliție.

De altfel și primăria Tuzla a dat peste 20 de amenzi celor care au aruncat deșeuri în balta protejată.

Ultima dată, șoferul unei firme care închiriase un utilaj chiar de la primărie a fost surprins, de un consilier local, în timp ce descărca deșeuri pe Balta Tuzla.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Din 2023, toate orașele din România vor avea insule digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor | AUDIO