Confidenţialitate

Misiunea Verde, cu Mona Nicolici: Din 2023, toate orașele din România vor avea insule digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor | AUDIO

La Misiunea Verde ne-am propus ca în fiecare ediție, de acum încolo, să vorbim despre fondurile guvernamentale puse la dispoziție, atât administrațiilor publice locale, cât și persoanelor fizice sau antreprenorilor, pentru proiecte de mediu.

Și poate astfel ajutăm și noi la o comunicare mai ușoară între instituțiile statului și cetățenii lui si, implicit, la o mai ușoară tranziție către un mediu mai curat în România. Vă spunem, de exemplu, că infrastructura de colectare a deșeurilor se modernizează în România.

În septembrie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va lansa un proiect prin care își propune să doteze orașele românești cu insule inteligente unde se poate măsura cantitatea de deșeuri generată de fiecare gospodărie.

Se va putea aplica astfel principiul „plătești cât arunci”, a explicat ministrul Tanczos Barna.

Fiecare container va fi deschis cu un card pe care vor fi înregistrate toate datele despre deșeurile generate de o gospodărie.

Ministerul Mediului va finanța acest proiect cu peste 200 de milioane de euro, bani care provin din PNRR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.