Confidenţialitate

Constanța: Contrabandă cu mărfuri de 3,5 milioane de lei și importuri ilegale de mașini avariate și piese, descoperite în Sud Agigea | VIDEO

Contrabandă cu mărfuri contrafăcute în valoare de aproape 3,5 milioane de lei și importuri ilegale de mașini avariate și piese de schimb uzate în portul Constanța Sud Agigea. Produsele, din China, SUA și Canada, au fost confiscate până la finalizarea anchetelor începute de Poliția de Frontieră.

Sfârșit de an cu ghinion pentru mai mulți importatori români care așteptau să intre în posesia unor mărfuri descărcate din vapoarele ancorate în portul Constanța Sud Agigea.

Polițiștii de frontieră, împreună cu vameșii, comisarii Gărzii de Mediu și cei de la Protecția Consumatorilor, au descoperit  în patru containere sosite din Hong Kong și China, peste 20.000 de jucării, 300 obiecte de mobilier, peste 530.000 acumulatori și aproximativ 140.000 produse de igienă personală, toate contrafăcute.

Mărfurile, în valoare de aproape 3,5 milioane de lei, ar fi trebuit să ajungă la firme din Ilfov și București.

Nereguli au fost descoperite și în două containere aduse din SUA și Canada.

În primul container se aflau două autoturisme grav avariate, destinatarii fiind doi constănțeni. Cel de-al doilea container avea ca marfă declarată 10 tone de de piese auto second hand și părţi din mașini uzate, pentru o firmă din Suceava.

În cazul acestora s-a dispus blocarea intrării în țară și retrimiterea containerelor în țările de expediție. Polițiștii de frontieră au deschis dosare penale pentru contrabandă, respectiv import ilegal de deșeuri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: În România, peste 115.000 de oameni vor plasați în carantină de sărbători, anunță ministrul de Interne | AUDIO