Confidenţialitate

Constanța: Amendă maximă pentru poluare cu praf dată unui constructor care modernizează un bulevard din oraș

Garda de Mediu Constanța il atenționase pe constructor că trebuie să ia măsuri pentru prevenirea poluării atmosferice dar lucrările pe șantier au continuat în aceleași condiții. Din acest motiv, firma a primit amenda maximă pentru poluare cu praf.

La Constanța, pe aproape toate bulevardele orașului sunt șantiere în lucru. E praf peste tot.

Primăria derulează mai multe proiecte europene pentru modernizarea principalelor artere de circulație.

Garda de Mediu a atras atenția tuturor firmelor că trebuie să ia măsuri de prevenire a poluării atmosferice. A dat și amenzi.

Ultima a fost aplicată constructorului care modernizează b-dul Lăpușneanu aproape de intrare în Mamaia, zonă intens circulată pietonal.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța s-au autosesizat cu privire la praful generat de lucrările de reabilitare a tramei stradale.

Tăierea mecanică a bordurilor și dalelor din beton, manipularea cimentului, măturarea manuală, toate se făceau fără a fi luate măsuri.

Zonele de lucru nu erau stropite cu apă, de exemplu. De fapt, constructorul nu lua nicio măsură pentru limitarea emisiilor de praf în atmosfera.

Prin urmare, firma a fost sancționată cu amendă maximă, 15.000 de lei.

De altfel, constructorul nu este la prima sancțiune. El a mai fost amendat, tot cu 15.000 de lei, după ce comisarii Gărzii de Mediu au constatat că tot pe același bulevard, în timpul construirii pistei pietonale, a secționat rădăcinile mai multor tei.

Citește și: Proiectele legilor educației, lăudate de ministrul Cîmpeanu: „S-ar putea să mă înscriu la a doua facultate”. 100 de intelectuali spun însă altceva