Confidenţialitate

Constanța: 52 de persoane salvate pe Marea Egee

Echipajul unei nave din cadrul MAI a salvat viața a 52 de persoane, dintre care 19 copii, în cadrul unei noi misiuni de patrulare pe Marea Egee.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, nava de patrulare MAI, aflată în misiune FRONTEX în cadrul Operațiunii Maritime Comune „POSEIDON 2017”, a salvat cei 52 de cetățeni sirieni aflați pe o ambarcațiune gonflabilă cu motor, ce risca să se scufunde.

Barca cu migranți clandestini, aflată în zona coastelor grecești, a fost localizată iar polițiștii de frontieră români au demarat acțiunea de salvare.

„Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare, amprentare etc.)”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

De la începutul acestui an, navele Gărzii de Coastă Române au salvat, individual și în cooperare cu echipajele celorlalte nave detașate de către statele membre în Grecia, în cadrul Operațiunii Comune ”POSEIDON 2017”, peste 1.100 de persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale elene.

Operațiunea „POSEIDON 2017”, la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex.