CONSTANȚA: 10.000 persoane, aşteptate la manifestările de Ziua Marinei

Exerciţiul militar demonstrativ al Forţelor Navale se va desfăşura pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.

Vor participa 3.000 de militari, zece aeronave româneşti, trei aeronave străine, 15 nave şi 15 ambarcaţiuni. La eveniment va lua parte şi un avion de căutare şi cercetare submarin al SUA, dar şi avioane Typhoon ale Marii Britanii.

Peste 10.000 de persoane, turişti şi constănţeni, sunt aşteptate să asiste la festivități.

Exerciţiul din acest an va avea foarte multe elemente de noutate comparativ cu cel desfăşurat anul trecut, susțin reprezentanții Statului Major al Comandamentului Flotei.

Manifestările de Ziua Marinei vor începe la ora 09.55, cu intonarea Imnul Naţional, în timp ce pe catargul de pe faleză va fi ridicat cel mai mare drapel de la malul Mării Negre, iar la bordul navelor, militarii vor arbora pavilionul, geacul şi Marele Pavoaz.

Momentul va fi urmat de salutul solemn al celor 21 de salve de tun, ce se vor auzi din Portul Tomis.

Exerciţiul va fi începe la ora 10.50 şi va fi deschis de elicopterul Puma Naval şi de cei cinci paraşutişti militari lansaţi de la înălţime, care vor purta drapelele României, NATO şi UE.

La ora 12.45, Muzica Militară a Forţelor Navale încheie activităţile, iar un sfert de oră mai târziu în Portul Tomis încep jocurile marinăreşti.

De la ora 20.00, Muzica Militară a Forţelor Navale va susţine un concert extraordinar pe faleza Cazinoului, iar navele din dispozitiv vor aprinde pavoazul electric.

Seara se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, de la ora 22.00, pe traseul: Vraja Mării – Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS