Confidenţialitate

Consiliul Național al Elevilor cere eliminarea declarațiilor pe proprie răspundere | AUDIO

Consiliul Național al Elevilor cere eliminarea declarațiilor pe proprie răspundere pentru elevi, părinți și profesori, prin care aceștia se angajează că nu vor înregistra lecțiile și nu le vor distribui pe internet.

Aceste declarații sunt inutile, iar Ministerul Educației ar trebui să rezolve mai întâi problema conexiunii la internet pentru elevi, a spus la Europa FM, Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor:

”Practic, elevii, părinții și profesorii, semnând aceste declarații, ei se angajează că vor respecta legea. Sunt probleme mult mai mari, pe care Ministerul Educației nu vrea să le trateze pur și simplu. Cu siguranță accesul la internet și la educație online e o problemă care trebuie rezolvată cât de repede pentru că vedem că ne aflăm pe un trend ascendent al numărului de infectări și, cu siguranță, vor intra din ce în ce mai multe școli în scenariul roșu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rareș Voicu a spus și care crede el că ar fi motivele pentru care unii profesori nu sunt de acord ca lecțiile predate de ei să ajungă pe internet:

„Mulți dintre ei sunt conștienți că nu fac lucrurile așa cum ar trebui să fie făcute. Mulți dintre ei chiar nu fac orele online. (…) Ar trebui să monitorizeze Ministerul Educației mai întâi dacă se fac orele online și să ia măsuri drastice atunci când profesorii refuză să predea online.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Consiliului Național al Elevilor cere Ministerului Educației să se implice mai mult acolo unde autoritățile locale nu au prea mare grijă de școli.

Rareș Voicu spune că nu poți combate pandemia de coronavirus, în condițiile în care sunt încă unități de învățământ în paragină, fără hârtie igienică și săpun și cu toaleta în curtea școlii.