Confidenţialitate

Consiliera din Mogoșoaia agresată de colegi: „Transparența deranjează foarte tare, suntem incomozi pentru că ne facem datoria” | VIDEO

Felicia Ienculescu Popovici, consilier local în Mogoșoaia din partea USR, a vorbit la Deșteptarea României despre agresiunile și hărțuirile la care sunt supuse femeile din politica românească și despre ce trebuie făcut pentru a stopa acest fenomen.

Consiliera USR spune că motivul pentru care a fost agresată este acela că, de când a obținut această funcție, a devenit incomodă pentru anumite persoane. Inclusiv faptul că pune întrebări ar fi o problemă, spune aceasta:

„Noi suntem incomozi acolo în Consiliul Local pentru că ne facem datoria, citim documentele pe care le primim, punem întrebări, cerem de multe ori și sfatul unor experți atunci când nu înțelegem foarte clar ce este acolo. Toți 4, noi suntem 4 consilieri USR Plus și un consilier de la PSD, încercăm să ne lămurim asupra unor hotărâri care uneori vin de pe o zi pe alta, sunt ședințe de îndată care ar trebui să fie rezervate pentru situații excepționale, pentru dezastre naturale, cutremure, inundații, părerea mea este că se abuzează de ele. (…) Sunt lucruri la care noi trebuie să facem față de când suntem consilieri și despre care n-am știut pentru că nu am mai făcut lucrul ăsta.”

O astfel de conduită politică, orientată spre binele cetățeanului, nu ar trebui să deranjeze pe cine, mai spune Felicia Ienculescu Popovici, la Deșteptarea României:

„Într-o societate normală nu ar trebui să deranjeze pe nimeni că punem întrebările. Suntem acolo aleși de cetățenii din Mogoșoaia să punem întrebări și lucrurile să fie clare dar am ajuns la concluzia că transparența decizională deranjează foarte tare și există o nervozitate față de atitudinea aceasta de a întreba civilizat, pentru că niciodată nu am fost necivilizați, și de a ne lămuri împreună despre ce este vorba.”

În dialogul cu Felicia Ienculescu Popovici și Cătălin Striblea a intrat și Nicu Ștefănuță, eurparlamentar USR, care spune că parte din vina pentru discriminarea la care sunt supuse femeile din politică vine și din lipsa unei susțineri din partea colegilor bărbați:

„O mare parte din vină o avem și noi, că nu intervenim când simțim că nu ne afectează pe noi, bărbații politicieni. De ce un bărbat politic nu ar putea vorbi despre drepturile femeilor, despre alte minorități, ați văzut și cazul sinuciderii acelui tânăr LGBT, ar trebui să vorbim și despre lucruri care, personal, nu ne ating. Ar trebui mai multă asumare, mai multă înțelegere, mai multă educație, chiar dacă nu facem parte din sectorul vizat.”

În direct a intrat și un consilier local din Prahova, care a vrut să aducă în discuție faptul că sunt și bărbați în politică ce sunt agresați:

„Agresiunile nu sunt pornite doar asupra femeilor, presiunile sunt mai mari sau mai mici și asupra bărbaților și consider că că se întâmplă în special pentru că justiția din România nu-și face treaba. (…) Cei din tabăra adeversă prin curaj și consideră că nu are ce să le facă absolut nimeni.”

Vă reamintim, Felicia Ienculescu Popovici este consiliera USR din Mogoșoaia care a reclamat că a fost agresată fizic și verbal de colegi de la PNL și PMP. Unul dintre ei a amenințat că o bagă în scaun cu rotile, după cum se poate observa din clipul video postat de consiliera din Mogoșoaia.

Urmăriți în continuare Deșteptarea României cu Felicia Ienculescu Popovici:

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Facebook / Felicia Ienculescu-Popovici

Citește și: Încă un caz de instigare la violență în politică. Ținta: viceprimarul USR al Brașovului, Flavia Boghiu