Confidenţialitate

Consilier de stat la Educație-acuzat de plagiat și de organizarea unei petreceri cu dansatoare exotice

Decanul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, Ioan Groza, a fost numit consilier de stat la Ministerul Educației Naționale.

El a fost fost vizat de mai multe scandaluri în ultimii ani, fiind acuzat de plagiat și de organizarea unei fieste cu dansatoare exotice în cadrul unui proiect din fonduri Europene – după cum transmite corespondentul Europa FM, Cătălin Suciu.

Ioan Ștefan Groza a mai fost consilier ministerial în 2013, fiind unul dintre apropiatii liderului PSD Ioan Rus.

Decanul a fost acuzat că a plagiat o lucrare de specialitate, potrivit Romania libera, dar a negat acuzațiile:

“Nu este adevărat că sunt acuzat de plagiat. Sunt suspiciuni de plagiat, ceea ce este diferit”, a declarat Groza.

Ioan Groza
a canditat de mai multe ori pentru poziția de rector al USAMV dar a pierdut de fiecare dată.

Ioan Groza este profesor universitar, decanul Facultatii de Medicină Veterinară, conducător de doctorat și Coordonatorul Disciplinei de Reproducție, Obstetrică și Ginecologie Veterinară.

În 2015, el apărea în centrul unui scandal de amploare.

La o întrunire a profesorilor de la patru universităţi din România, pe tema îmbunătăţirii învăţământului superior, desfăşurată la Predeal, şi-au făcut apariţia mai multe dansatoare exotice, mai mult goale.

Momentul artistic a fost plătit din bani europeni.

Întâlnirea de peerlearning având ca tematică „Facilitarea inserției în piața forței de muncă a absolvenților de învățământ universitar” în cadrul proiectului POSDRU „Îmbunătățirea calității sistemului național de învățământ superior în conformitate cu schimbările societății bazate pe cunoaștere și cu dinamica pieței muncii” a avut loc în zilele de 23-25 ianuarie 2015 la Hotelul Piemonte din Predeal, cazarea și masa fiind suportate din bugetul în valoare de 11 milioane de lei, al proiectului 155/1.2/S/139950, al cărui manager a fost chiar Ioan Groza.

Foto: monitoruldecluj.ro