Confidenţialitate

‘Conflictul juridic’ dintre Parlament și Ministerul Public, în dezbaterea CCR

Curtea Constituţională dezbate, marți, sesizarea despre un posibil conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public.

Liderii coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au reclamat faptul că procurorul general Augustin Lazăr a refuzat să se prezinte în comisia parlamentară ce anchetează corectitudiea alegerilor din 2009. Actuala Putere a acuzat-o de boicot şi pe şefa Direcţiei Anticorupţie.

Laura Koveşi este, de luni, vizată de o anchetă disciplinară a Inspecţiei Judiciare, alături de adjunctul Marius Iacob. Revocaţi din DNA, procurorii Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș au făcut reclamaţia.

Într-un interviu acordat lui Moise Guran la Europa FM, Laura Koveşi a susținut că șeful Inspecţiei Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, nu și-a trecut în declarația de interese apartenența la un moment dat la o organizație masonică.

Şefa DNA mai este suspectată şi de presiuni pe care le-ar fi făcut asupra inspectorului Mihaela Focică, membră a echipei care a controlat recent activitatea unor procurori din DNA, subalterni de-ai Laurei Koveşi.

Tot la Europa FM, procurorul-șef remarca un asalt asupra Justiţiei din partea celor cercetați pentru corupţie. Laura Koveşi susţine că anchetatorii nu se vor lăsa intimidaţi.

Cât priveşte discuțiile despre o eventuală demitere a sa şi a procurorului general, şefa DNA a lăsat de înţeles că scenariul nu o sperie şi că nu se agaţă de funcţie.