Confidenţialitate

Conflict provocat de orgolii între Salvamontiștii din Vrancea și Jandarmerie | AUDIO

Salvamontiștii din Vrancea s-au supărat că jandarmii nu i-au menționat  și pe ei printre cei care au salvat mai mulți oameni de înec, în timp ce aceștia din urmă se scuză că nu a fost un gest intenționat și spun că le pare rău de supărarea colegilor.

Supărarea salvamontiștilor vrânceni a ajuns subiect de postare publică pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Ștefan Coviltiru, șef de formație la Salvamont Vrancea, spune că a devenit un obicei ca el și colegii săi să intervină în situații limită, iar jandarmii să-i omită la finalul misiunilor din comunicările publice.

”Se întâmplă foarte frecvent. Noi, întotdeauna, în comunicările publice îi menționăm și pe ei. Am observat în comunicatul Jandarmeriei că nu am fost nici măcar ca prezenți lalocul acțiunii și a fost destul de neplăcut.”

Ștefan Coviltiru spune că omiterea menționării salvamontiștilor este cu atât mai jignitoare cu cât sâmbătă, misiunea de salvare a celor 12 persoane izolate de viitură, pe albia râului Zăbala, la Nereju, pe albia râului Zăbala, a fost grea și riscantă.

”Zona era extrem de periculoasă, terenul era dificil, s-a produs o alunecare de teren exact la locul la care noi ne stabilisem activitatea acolo. În momentul producerii acelei alunecări de teren a trebuit să evacuăm rapid zona, ne-am abandonat atât echipamentele cât și o parte a dispozitivului pe care îl construisem deja”.

De partea cealaltă, plutonierul adjutant șef Florin Sima, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Vrancea, spune că acțiunea a fost coordonată de ISU, iar omiterea menționării salvamontiștilor de pe liste celor care au salvat sinistrații  nu a fost un gest generat de rea credință:

”Comunicarea noastră a urmărit informarea opiniei publice cu privire la acțiunea personalului propriu. În nici un moment nu am minimalizat participarea Salvamont sau a celorlalți participanți – Poliția, DSU Nereju, Ambulanța la această acțiune. Nici aceștia nu au fost menționați. Pa pagina proprie, într-un comentariu, am recunoscut contribuția Salvamont la reușita misiunii și o facem și acum”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.