Conducerea PSD se reunește pentru a dezbate criza guvernamentală

Conducerea executivă a Partidului Social Democrat se reunește, joi, într-o nouă ședință, pentru a dezbate actuala criză guvernamentală.

Coaliția PSD-ALDE i-a retras, miercuri, sprijinul politic actualului cabinet condus de Sorin Grindeanu, care a anunțat că nu va demisiona decât atunci când va avea garanția că președintele Klaus Iohannis îi va nominaliza un succesor din rândurile social-democraților.

‘Mâine [joi – n.r] Vom avea o şedinţă a CExN din nou ca să discutăm împreună cu colegii din ALDE despre propunerea de premier care să fie înaintată preşedintelui Iohannis’, a declarat Liviu Dragnea, miercuri seara, la finalul reuniunii CEx a PSD.

Întrebat de jurnaliști dacă coaliția PSD-ALDE va face o nouă propunere de premier cu care să meargă la Cotroceni, Liviu Dragnea a precizat: ‘Sper ca Sorin Grindeanu să nu se agaţe de această procedură, nu mai are Guvern!’.

Sorin Grindeanu a menţionat că evaluarea activităţii sale i-a fost prezentată doar în şedinţa de ieri a conducerii restrânse a PSD. Potrivit lui, în ultimele zile, i-au fost propuse – în schimbul demisiei benevole – diferite funcţii în diverse instituţii, inclusiv într-un eventual nou guvern.

Totodată, Sorin Grindeanu a ţinut să precizeze că, la rândul său, i-a propus şefului său pe linie de partid, Liviu Dragnea, să îşi asume împreună presupusul eşec al guvernării, întrucât el ales miniştrii, şi să îşi dea demisiile.

Premierul consideră că s-a ajuns în actuala situaţie din cauza dorinţei unei singure persoane de a deţine întreaga putere politică, referindu-se la Liviu Dragnea.

Sorin Grindeanu a dat asigurări că va rămâne în PSD, partid din care face parte de 21 de ani, infirmând că ar plănui o scindare alături de Victor Ponta, un vehement contesatar al actualei conduceri social-democrate.

De cealaltă parte, reproşând întârzierile şi slabele performanţei alei executivului instalat în urmă cu jumătate de an la Palatul Victoria, co-preşedinţii coaliţiei de guvernământ, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au declarat pregătiţi să nominalizeze un nou premier, urmând să înştiinţeze – joi- administraţia prezidenţială. Potrivit lor, actualul executiv ar fi făcut imposilă respectarea programului de guvernare. 60% din obiective nu ar fi fost îndeplinite, potrivit raportului de evaluare.

Liberalul Cristian Buşoi scria aseară, într-o postare de Facebook, că PSD nu merită să guverneze, întrucât ar pune România într-o situaţie „jenantă”. În opinia sa, Liviu Dragnea îl vrea demis pe Sorin Grindeanu deoarece nu este suficient de docil.

Sorin Grindeanu: Nu-mi dau demisia

CEx al PSD a retras sprijinul politic Guvernului Grindeanu

PSD și ALDE își dărâmă propriul guvern

 

C. Buşoi, PNL: Situaţia în care PSD pune România este jenantă

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS