CEx al PSD a retras sprijinul politic Guvernului Grindeanu

Comitetul Executiv al PSD a decis în unanimitate să retragă sprijinul politic Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Totodată, s-a decis ca cei care refuză să plece din Guvern să fie excluşi din partid.

Anterior, Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Biroul Politic al partidului a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu, iar miniştrii ALDE au demisiile ”la purtător” şi i le-au înaintat lui.

Premierul Sorin Grindeanu
nu a demisionat. El ar fi declarat în ședința CEx al PSD că demisionează din fruntea Guvernului doar dacă preşedintele Klaus Iohannis anunţă că desemnează un premier tot de la PSD.

Sorin Grindeanu: Nu-mi dau demisia

Pe de altă parte, însă, Grindeanu i-a cerut demisia lui Dragnea, spunându-i liderului PSD că el a numit miniştrii şi, prin urmare, eşecul miniştrilor este şi eşecul lui.

La ședință a participat și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precum și o serie de miniștri.

Principalul punct pe ordinea de zi a fost raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu. Potrivit acestui raport, Guvernul nu și-ar fi îndeplinit obiectivele stabilite, în timp ce unele obiective ar fi fost realizate parțial.

Anterior ședinței, președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că nu a cerut demisia premierului sau a vreunui ministru.

„Eu nu am cerut demisia nimănui, nici premierului, nici vreunui ministru. Este un act de voință al fiecăruia, dar asta spune ceva. O să discutăm și despre aceste demisii în CExN, suntem într-o situație nu foarte confortabilă, dar în același timp nici nu putem lăsa ca lucrurile să evolueze exact ca până acum. Să vedem la ce decizie ajungem, este un CEx, chiar dacă unii colegi, în niște scrisori deschise, spun că această structură nu este legitimă, este structura care a generat acest guvern și care are nu numai dreptul de a face această analiză. Noi avem obligația de a face această analiză. Aici nu ne jucăm că avem noi drepturi și putem să facem ce vrem. Suntem obligați să facem această analiză”, a declarat Dragnea.

Palatul Cotroceni: Deocamdată, nu sunt îndeplinite condițiile pentru schimbarea Guvernului

S. Grindeanu: „Nu vă fie frică, să fiți de partea bună”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS