Condamnarea cu suspendare a lui Liviu Dragnea – eșec al DNA? Ce ar trebui să facă procurorii? Dar Dragnea?

PSD nu pare convins să-şi întrerupă contractul cu Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. Dar ce, echipa Naţională de fotbal l-a întrerupt cu Piţurcă după ce acesta a luat un an cu suspendare? Cam asta e şi Dragnea la PSD – un soi de selecţioner, dar unul de baroni.

Întrunită azi, conducerea PSD nu a luat o decizie dacă ar trebui să continue sau nu cu un condamnat penal în fruntea sa, căci Liviu Dragnea este totuși președintele executiv al celui mai mare partid de la noi.

Dar, întrebarea este: Votanții PSD vor considera condamnarea lui Dragnea o rușine pentru care partidul nu mai merită votat sau, din contră, îl vor considera un martir pe câmpul bătăliei cu Traian Băsescu?

Vă reamintesc faptul că Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată pe liderul PSD pentru patru capete de acuzare privind fraudarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu. Încă nu avem motivarea sentinței Curții supreme dar faptul că Dragnea a luat doar un an cu suspendare sugerează faptul că cel mai probabil DNA nu a putut să probeze decât o singură infracțiune din cele patru și aceea probabil de instigare.

Acum, eu încă mai am dubii dacă trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea pe un probatoriu subțire a fost sau nu o greșeală din partea DNA, spune Moise Guran, care vă invită la următoarea dezbatere: Este condamnarea lui Dragnea la doar 1 an şi acela cu suspendare un eşec al DNA? Ce ar trebui să facă procurorii? Să facă recurs, sau să se mulţumească cu o condamnare care echivalează cu o mustrare?

Dar acum să mai luăm problema și invers… Dragnea a demisionat din guvern și și-a pus pe masă mandatul la PSD. Ceea ce arată că nu vrea să plece de la conducerea PSD, ci așteaptă ca în final colegii săi să îl salveze sau să îl mazilească. Până la decizia PSD vă întreb ce ar trebui să facă Liviu Dragnea? Să se bucure că a scăpat de puşcărie sau să lupte în continuare pentru a-şi dovedi integritatea, riscând, în acelaşi o condamnare cu executare.

Dar ce ar trebui să facă PSD în cazul în care Dragnea continuă lupta cu DNA în justiție?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.