Confidenţialitate

Comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu, în carantină. Județele Alba și Constanța, în scenariul roșu

În contextul înmulțirii alarmante a infecțiilor cu SARS-CoV-2, comunele ilfovene Chiajna şi Cornetu au intrat, de marți seară, în carantină.

Izolarea va rămâne în vigoare timp de 14 zile. Cetățenii trebuie să își justifice deplasările cu declarație pe proprie răspundere sau adeverință de serviciu.

La momentul actual, zeci de localități ilfovene se află în scenariul roșu.

Tot de marți, județe Alba și Constanța se află în scenariul roșu, cu înăsprirea măsurilor restrictive. Miercuri, va fi rândul municipiului Craiova, unde rata de infectare a depășit 3 contaminări la mia de locuitori.

Conform regulilor, în scenariul roșu se închid incintele localurilor, teatrele, cinematografele și sălile de jocuri.

Numărul zilnic al infecțiilor a revenit peste pragul de 6.000 la nivel național, cel grav bilanț din ultimele 3 luni. Au fost efectuate peste 38.000 de teste. Alte 133 de decese asociate Covid – cele mai multe din ultimele săptămâni – completează bilanțul sumbru de peste 22.000 de cazuri mortale de coronavirus, la un an de la instituirea primei stări de urgență post-decembristă.

11.000 de pacienți Covid sunt în acest moment spitalizați, nivel care nu a mai fost atins de la sfârșitul anului trecut. Peste 1.200 dintre aceștia sunt în stare gravă la Terapie Intensivă.