Compania de recrutare care a adus muncitorii din Sri Lanka la Ditrău: Familiile lor sunt îngrijorate | AUDIO

Reprezentanta companiei recrutoare care i-a adus pe cei doi muncitori din Sri Lanka la Ditrău se întâlneşte astăzi cu brutarii respinşi de comunitatea din judeţul Harghita.

Corina Constantin spune că mai îngrijoraţi decât cei doi muncitori sunt cei care i-au recrutat în Sri Lanka dar şi familiile lor care au citit în presa străină despre reacţiile vehemente ale localnicilor:

„Angajatorul a încercat să îi protejeze, adică i-a însoțit cu mașina de la fabrică până la spațiul de cazare. Colegii lor sunt binevoitori. Partenerii noștri au citit în presa internațională că muncitorii plasați de ei ar avea ceva probleme și ne-au întrebat dacă sunt în siguranță. Și familiile lor se interesează, dacă sunt în siguranță și dacă este cazul să îi relocăm. I-am asigurat că momentan totul este bine”, a spus Corina Constantin la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanta companiei de recrutare le readuce aminte tuturor celor care sunt reticenţi la forţa de muncă venită din afara ţării că toţi angajaţii plătesc taxe aici şi mai ales, sunt verificaţi de autorităţile român:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dar de ce vin muncitorii din Asia în România? Un răspuns ar fi că la noi, salariile sunt chiar şi de șapte ori mai mari decât în unele state din Asia:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanta companiei de recrutare Multi Professional Solution mai spune că România are în acest moment un deficit de forţă de muncă de milioane de oameni.

Dacă Guvernul nu-i convinge pe românii emigraţi să revină acasă, patronii vor aduce în continuare muncitori mai ieftini.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS