Confidenţialitate

Compania de drumuri vrea să monteze marcaje rutiere care cântă

Pentru a-i convinge pe șoferi să nu mai depășească limita de viteză, Compania Națională de Drumuri pregătește un proiect inedit: vrea să monteze pe anumite șosele marcaje rutiere care cântă.

Cântecul “Drumurile noastre” interpretat de Dan Spătaru este doar una dintre piesele la care s-au gândit reprezentanții CNAIR. Practic, senzorii muzicali vor fi activați atunci când mașina trece peste ei și doar dacă șoferul circulă cu viteza legală.

Șoferii ar putea asculta și “Ciocârlia”. Botezat Drumurile Partituri – Respectarea vitezei, încântarea sufletului, proiectul pilot a fost deja testat în Statele Unite ale Americii, pe celebra Route 66.

Președintele Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație din România, Cătălin Codescu nu crede că o astfel de măsură va îmbunătăți siguranța rutieră.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contactați de Europa FM, reprezentanții companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au spus că luni ne vor oferi detalii despre drumurile unde vor fi montați astfel de senzori, dar și despre alte proiecte incluse în strategia de creștere a siguranței rutiere din România.