Comisiile Parlamentare îi audiază pe cei 19 nominalizați pentru funcția de ambasador

Cele 19 persoane nominalizate de președintele Klaus Iohannis pentru posturi de ambasadori ai României vor fi audiate astăzi și mâine de membrii Comisiilor de Politică Externă ale Parlamentului.

Printre cei nominalizați se află șeful Cancelariei Prezidențiale, Dan Mihalache, dar și Brândușa Predescu, demisă din funcția de purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de către fostul ministru, Bogdan Aurescu.

 

Recent, Dan Mihalache nu l-a mai însoțit pe președinte în vizita din Turcia, iar până să ajungă mâna dreaptă a președintelui a schimbat mai multe partide, trecând de la PSD la PNL.

Pentru funcția de ambasador în Olanda președintele a nominalizat-o pe Brândușa Predescu. Aceasta a fost demisă de șeful său de atunci, Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, după ce la întâlnirea cu omologul său german, acestuia i-a fost înmânată o broşură pe a cărei copertă figura conturul Franței, acoperit însă cu steagul Germaniei.

Pentru postul de ambasador în Bosnia și Herțegovina, Klaus Iohannis a nominalizat-o pe Dana Manuela Constantinescu, în prezent ambasador în Italia. Ea a ajuns să reprezinte România la Roma în 2013, deși Comisiile Parlamentare de Politică Externă au respins propunerea președintelui Traian Băsescu.

Un alt nominalizat pentru postul de ambasador este Mihai Alexandru Grădinar. El a fost secretar în cadrul Ambasadei României la Viena. Potrivit presei centrale citate de Mediafax, tatăl său este un om de afaceri cunoscut în Sibiu, fost director al SC Energie Termică, subordonată Primăriei și ar fi un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS