Confidenţialitate

Codul galben de caniculă, prelungit până marți. În zonele care scap de căldură sunt posibile vijelii și căderi de grindină, spun meteorologii

Meteorologii au prelungit până marți avertizarea cod galben de caniculă pentru sudul și estul țării. Maximele în aceste zone nu scad sub 33 de grade.

Mihai Timu, de la Administrația Națională de Meteorologie:

„Luni și marți acesta se va răsfrânge către Oltenia, Muntenia și s-au mai adăugat județele Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea. În aceste zone înregistrăm unde avem cod galben valori maxime în general între 33 și 37 de grade Celsius iar din loc în loc în aceste zone și indicele tempatură-umezeală o să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități. Practic, o să resimțim temperaturi de peste 37 de grade la umbră.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Vremea va deveni instabilă în aproape toată țara, atrage atenția Mihai Timu, de la Administrația Națională de Meteorologie:

„Mai ales pentru partea de nord-vest a teritoriului acolo o să avem averse torențiale, frecvent descărcări electrice, ici colo și vijelii și căderi de grindină, deci iată că începutul de săptămână vine cu o restrângere a disconfortului termic către partea de sud și sud-est dar și cu o extindere a instabilității atmosferice.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: ANM: Seceta pedologică resimțită în trei sferturi din țară va continua și în săptămânile următoare | AUDIO