Confidenţialitate

Cod roșu de viscol și ninsori în nord-estul țării. Autoritățile au trimis mai multe mesaje Ro Alert iar drumurile au fost închise | VIDEO

Viscolul a închis practic județele Botoșani și Neamț și o parte din județul Suceava. Vântul care bate cu aproape 90 km/h a determinat autoritățile să ia aceste măsuri extreme, care sunt valabile până la ora 10.00.

Miercuri seară, locuitorii din Botoșani și partea estică a județului Suceava au primit mesaje RO Alert prin care li se transmitea să evite călătoriile după instituirea codului roșu de vreme rea.

Practic, oamenii erau sfătuiți să nu plece la drum din cauza riscului mare de a rămâne blocați în troienele care s-au format pe drumuri din cauza vântului care suflă cu putere.

Un nou mesaj RO Alert a fost transmis peste noapte, prin care aceste interdicții au fost prelungite.

Situația în Botoșani și zona de șes a județului Suceava este destul de critică, iar autoritățile au decis să închidă zeci de drumuri naționale și județene pentru a evita ca oamenii să rămână blocați în mașini.

Vântul bate în rafale cu viteze de 75-85 km/h, iar în aceste condiții zăpada căzută și care continuă să se depună este spulberată pe șosele și se formează troiene care ating în anumite locuri chiar și peste un metru înălțime.

În aceste condiții, utilajele de deszăpezire nu fac față, iar autoritățile spun că se va interveni după ce viteza vântului va scădea, iar oamenii sunt sfătuiți să nu plece la drum dacă nu au urgențe majore.

Și în județul Neamț este cod roșu de ninsori.

Cursurile au fost suspendate astăzi în toate școlile, iar Drumul Național 15 care leagă orașele Piatra Neamt și Roman a fost închis.

Nu mai circulă decât autospecialele de intervenție. De asemenea traficul greu pe Drumul european E 85 a fost oprit.

Video: Maria Ungureanu, Catrinel Cojocaru

Citește și: Autoritatea Vamală Română a sesizat Parchetul European pentru a demara percheziții la Vama Siret, a transmis instituția