Cod portocaliu de precipitații și depuneri de polei în județele Ialomița, Călărași Buzău și Brăila

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineața, un cod portocaliu de precipitații și depuneri de polei pentru județele Ialomița, Călărași Buzău și Brăila.

Sunt prognozate precipitații predominant sub formă de ploaie ce determină depuneri semnificative de polei pe arii relativ extinse.

Avertizarea este valabilă până la ora 6.00, potrivit ANM.

Temperaturile în scădere au făcut ca precipitaţiile să îngheţe la sol în mai multe zone din țară.

În aceste condiţii, efectul materialului antiderapant este mult diminuat.

În trafic, numeroase vechiule au derapat, blocând temporar circulaţia în diverse zone.

Poleiul a închis, joi seară, Autostrada Soarelui, între Brăneşti şi Drajna Nouă, dar şi DN 1D, între Urlaţi (Prahova) şi Urziceni (Ialomiţa).

Tot din cauza carosabilului alunecos, mai multe autocamioane n-au mai putut înainta pe drumul judeţean 201 B, între localităţile ialomiţene Orezu şi Raşi. Două ambulanţe care se deplasau spre pacienţi au derapat la Valea Măcrişului şi Reviga. În județul Buzău, trei accidente s-au produs, pe o porțiune de doar 500 de metri, pe DN2 – E85, între Oreavu și Poșta Câlnău.

Autorităţile le cer şoferilor să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să evite manevrele riscante şi să se informeze în prealabil starea drumurilor din zonele pe care le au de tranzitat. Din cauza gheţii de pe liniile de contact, unele trenuri au ajuns la destinaţie cu întârziere.

La Sinaia, din cauza vremii, instalaţiile de transport pe cablu au fost oprite. 100 de persoane au fost coborâte, în siguranţă, de salvamontişti.

Operaţiunea a fost revendicată şi de Jandarmeria Montană, stârnind iritarea Serviciului Salvamont, care susţine că nu ar fi prima dată când se întâmplă acest lucru.

În oraşe, gheaţa de pe trotuare s-a dovedit un real pericol pentru pietoni. Au sporit apelurile la serviciile de ambulanţă de la persoane care au alunecat şi s-au lovit.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS