Confidenţialitate

Autostrada Soarelui și DN 1 D Urlați – Urziceni, închise din cauza poleiului

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost oprit, joi seara, de la kilometrul 10+500 de metri(Bucureşti) până la 106 + 800 de metri(Drajna Nouă).

Totodată, CNAIR a anunțat în urmă cu puțin timp că din cauza precipitațiilor abundente de ploaie înghețată ce produc polei pe partea carosabilă și din cauză că materialele antiderapante folosite nu fac față, împreună cu  Poliția Rutieră, a decis închiderea circulației pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 1D între Urlați (județul Prahova) și Urziceni (județul Ialomița).

Măsura a fost luată preventiv pentru evitarea eventualelor accidente și pierderilor de vieți omenești.

“Precizăm că fenomenul meteorologic de ploaie înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene prin faptul că în momentul în care atinge suprafața carosabilă îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante.

Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate”, precizează compania.