Cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii pentru 31 de județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii pentru 31 de judeţe, valabilă până duminică dimineaţa.

În după-amiaza zilei de sâmbătă şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în Moldova, Transilvania, Maramureş, nordul Crişanei local în Muntenia şi zonele de munte vor fi perioade cu averse torenţiale, grindină de dimensiuni medii şi mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70 – 80 km/h) şi frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 de litri/mp şi pe arii restrânse 50 – 80 de litri/mp.

Codul portocaliu va intra în vigoare la ora 15.00 și va rămâne valabil până la ora 2.00.

De asemenea, meteorologii au actualizat codul galben emis cu o zi în urmă, prelungind atenţionarea până marţi dimineaţa.

În 15 judeţe din sudul estul şi vestul ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 litri/mp şi pe arii restrânse 40 – 60 litri/mp.

În cursul săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS