Cod galben de ninsori în 28 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ninsori și ploi. Atenționarea intră  în vigoare mâine dimineață la ora 06 și e valabilă până vineri dimineață la ora 09. 

În Carpații Meridionali și Orientali se va depune un strat de zăpadă consistent.

În sud și sud-est va ploua abundent.

”În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montanã vor fi mai ales ninsori şi lapoviţã, iar stratul de zãpadã nou depus va fi consistent, cu precãdere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.
În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantitãţile de apã vor depãşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodatã, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificãri temporare, pe arii restrânse depãşind la rafalã 50…55 km/h.” a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

Atât în sud cât și la munte vântul va sufla cu putere, cu viteze ce vor depăși la rafală 55 de km/h.

În următoarele zile și temperaturile vor fi mai mici pentru această perioadă în aproape toată țara. În București, de exemplu, nu vor fi mai mult de 5…6 grade.

Meteorologii au mai precizat că ”ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în dupã-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte. Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmeazã şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente.”

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS