Confidenţialitate

Cod galben de furtuni în 16 județe, inclusiv în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi și vânt puternic în 16 județe, inclusiv în București.

Atenționarea intră în vigoare marți seară, 19 aprilie, la ora 22.00, și e valabilă până miercuri, 20 aprilie, la ora 22.00.

”În intervalul menţionat, în regiunile sudice, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã.”, anunță ANM.

”În Oltenia, mare parte din Muntenia şi sudul Transilvaniei vor fi ploi, mai ales averse, ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi izolat de grindinã. Cantitãţile de apã vor depãşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Viteza vântului va depãşi 60…65 km/h, mai ales în Oltenia, iar la munte va sufla tare, cu peste 70…80 km/h.”

Meteorologii mai precizează că vremea se va răci și pe parcursul zilei de miercuri, 20 aprilie, și va deveni răcoroasă pentru această dată. 

Mai mult, ”În dimineţile zilelor de joi 21 aprilie şi vineri 22 aprilie, se va produce brumã local în depresiunile intracarpatice şi Subcarpaţii Getici şi izolat în restul ţãrii.”