Coaliția PSD-ALDE nu renunță la înființarea Autorității pentru Interceptarea Comunicațiilor – AUDIO

Autoritatea Națională pentru Interceptarea Comunicațiilor” – iată o idee mai veche a lui Călin Popescu Tăriceanu, readusă în discuție în aceste zile.

Liderii PSD și ALDE vor discuta, peste weekend, despre acest proiect – care prevede înființarea unei autorități de interceptare controlate de Parlament.

În prezent, această activitate se află în sarcina serviciilor secrete.

Liderul PSD – Liviu Dragnea – crede că ideea partenerului său de coaliție nu este rea deloc:

Nu am automat ceva împotrivă, dar să vedem care sunt detaliile, ideea nu mi se pare greșită”, a raspuns liderul PSD.

Nu este o inițiativă neimportantă, să vedem dacă cei care au inițiat-o au gândit toată arhitectura”, a adăugat Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderii coalitiei de guvernare PSD-ALDE vor discuta in weekend, la Mamaia, despre acest proiect.


Ideea aparține lui Călin Popescu Tăriceanu

În luna mai, Călin Popescu Tăriceanu spunea că va depune din nou inițiativa în Parlament – întrucât cea depusă în 2016 nu a mai intrat în dezbatere legislativă.

În favoarea proiectului său, președintele Senatului invoca o hotărâre a Curții Constituționale – care arăta că SRI și alte servicii secrete nu mai au voie să facă interceptări în dosare penale.

Autoritatea Independenta de Interceptare a Comunicatiilor. Vrem ca aceasta activitate sa o scoatem din zona serviciilor secrete pentru ca, asa cum stiti, CCR a dat o decizie in acest sens care trebuie, pana la urma, sa se materializeze intr-un fel. Tot ceea ce inseamna activitatea de politie judiciara trebuie sa fie facuta de politia judiciara, nu au treaba in aceasta chestiune serviciile de informatii. Serviciile de informatii, de altfel, trebuie sa fie extrem de atente cum isi calibreaza actiunea, trebuie sa fie in conformitate si necesitatea este de a se conforma prevederilor constitutionale si deciziilor Curtii Constitutionale. Cred ca crearea acestei autoritati va fi o solutie care va usura situatia tuturor„, spunea, în 2016, președintele Senatului.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS