Confidenţialitate

Coaliţia pentru Dezvoltarea României, reacţie dură la noul program de guvernare PSD-ALDE

”Propunerile de modificare a sistemului de impozitare slăbesc încrederea în Guvern și în clasa politică. Ele ar putea avea ca efect diminuarea drastică a volumului investiţiilor private, româneşti şi străine, şi deteriorarea indicatorilor de dezvoltare economică şi socială” – afirmă Coaliţia, care reuneşte 45 de organizaţii sau membri asociaţi din mediul de afaceri.

Membrii coaliţiei sunt nemulţumiţi că astfel de măsuri – cu impact major asupra economiei româneşti – au fost propuse fără nicio consultare a mediului de afaceri.
Mai mult, faptul că decidenţii responsabili se contrazic asupra oportunităţii unor măsuri – precum cea a desființării Pilonului 2 de pensii- creşte neîncrederea asupra modului cum au fost fundamentate aceste măsuri, arată comunicatul coaliţiei.
Oamenii de afaceri din cadrul CDR consideră că propunerile de modificare a sistemului de impozitare afectează investiţiile de amploare şi compromit ciclul pozitiv de creştere în care se află economia românească.
Semnatarii acestui punct de vedere aşteaptă ca Guvernul să-şi precizeze în mod clar poziţia cu privire la modificarea programului de guvernare şi la planurile sale fiscale și se declară oricând disponibili pentru dialog în legătură cu măsurile propuse, care pot avea efecte grave asupra economiei inhibînd activităţi care acum susţin creşterea economică.
Din comitetul CDR fac parte, printre alții, Daniela Nemoianu, președinta Camerei de Comerț Româno-Americane (AmCham) și Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri (AOAR).