Confidenţialitate

CNN: FIFA ar fi refuzat solicitarea lui Volodimir Zelenski de a apărea cu un mesaj înainte de startul finalei CM 2022 Qatar | AUDIO

FIFA ar fi refuzat cererea președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski de a apărea cu un mesaj înaintea startului finalei de duminică din Qatar. Informația a fost prezentată de postul de televiziune CNN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Administrația de la Kiev și-ar fi dorit ca președintele Zelenski să apară într-o filmare video difuzată chiar înainte de startul finalei de la Campionatul Mondial. Din informațiile prezentate de CNN, cererea ar fi fost refuzată de conducerea FIFA.

Totuși, discuțiile dintre Ucraina și forul de conducere sunt încă în curs de desfășurare, au mai spus sursele citate de postul american de televiziune. Kievul a încercat în mai multe rânduri să se folosească de evenimentele mondiale majore, indiferent de tematica acestora.

Volodimir Zelenski a transmis mesaje inclusiv la ceremonii precum cele de decernare a premiilor Grammy sau la Festivalul de Film de la Cannes.

Ediția Campionatului Mondial din Qatar este în continuare sub umbra unor controverse: precum drepturile persoanelor LGBT sau a muncitorilor migranți care ar fi murit în timp ce lucrau la construcția stadioanelor.

FIFA a încercat să țină departe mesajele politice de turneul său de prezentare din Qatar. Șeful forului, Gianni Infantino, a răspuns controverselor: a acuzat Europa și Occidentul de ipocrizie.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Incidente după calificarea naționalei în finala Cupei Mondiale. Un tânăr a murit și peste 100 de persoane au fost reținute